diumenge, 28 de febrer del 2010

Seminari 4/2/2010

En primer lloc vam repartir els horaris de les entrevistes. Després la Júlia ens va explicar un conte “Els indis i els missioners”. El conte anava sobre uns missioneres que li donen uns ganivets als habitants de la Amazònia brasilenya i uns anys després tornen els missioners i pregunten al indis si havien tallat més llenya amb els ganivets que ells li havien deixat, però els indis van contestar que no, però havien tingut més temps lliure per fer el que realment els agrada. Aquesta breu historia ens va portar a reflexionar sobre temes com l’ambició, riquesa, poder, necessitats i diferencies entre cultures.
A partir del tema de les cultures ens vam qüestionar com perjudica aquesta societat d’immigrants als fills que nosaltres tindrem com alumnes. Una societat de pares i mares treballadors i obrers que treballaran durant moltes hores al dia. Com seran aquets fills sense referents ni atenció?
La Leticia va fer relació entre conte dels indis i els missioners i la classe de la Anna Eva, sobre un executiu que tenia molts diners i es passava treballant tot el dia. Aquest home tenia un pare que era pastor i un dia va morir. El fill se n’adona de que ho important no és la feina, si no l’amistat, el recolç...i a partir d’aquí canvia la seva forma de viure.

I per últim, al final de la classe vam fer una autobiografia educativa. Que es tractava de recordar com era la nostra escola. Des de parvularis fins a acabar la primària. Com era l’ edifici, el pati, el menjador, les aules, els lavabos, les escales, etc. Vam deixar temps per redactar i li vam entregar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada